La Marmotte - Europas vildeste cykelløb

La Marmotte - En tur på fire legendariske stigninger Europas vildeste éndagscykelløb

OBS. Vi er desværre nødt til at aflyse La Marmotte 2020, da løbet er flyttet til september grundet COVID-19. Vi håber selvfølgelig at se alle igen i sommeren 2021. Vi forventer at have turen klar i efteråret.

Vil du gerne udfordre dig selv på nogle af de mest legendariske stigninger i Alperne? Og kan du godt lide at hygge dig med andre, der deler de samme interesser, som dig selv? Så skal du med Active Alps til det årlige La Marmotte cykelløb.

Turen arrangeres i samarbejde med Velofit, der laver alt indhold til turen samt foredrag og træning dernede. Velofit som har stor erfaring med cykelrejser og indhold heraf. De sørger for at du får den optimale forberedelse i ugen op til løbet og vil være til stede på turen.

4 gode grunde til at cykle La Marmotte:

 • Udfordr dig selv og skift bakkerne i Danmark ud med bjergene i Alperne
 • Unik stemning, fællesskab og hygge med andre cykelentusiaster 
 • Foredrag og træningsture med Velofit
 • Nemt og enkelt - halvpension, tilrettelagt program og depotservice

Lyder turen som noget for dig?

Læs mere om La Marmotte her. 

Et enestående cykelløb for cykelentusiasten 174 kilometer og 5.000 højdemeter

La Marmotte Alps er et årligt motionsløb med cirka 8.000 deltagere. Løbet er for alle cykelinteresserede, men træning frem mod løbet er selvfølgelig et must, og det anbefales, at du har en god fysisk kondition og udholdenhed. Løbet er bygget op omkring flere legendariske stigninger.

Alle stigningerne har flere gange været en del af ruten i Tour de France, hvilket gør løbet til noget helt særligt. Her er tale om Col du Glandon, Col de Telegrahp, Col du Galibier og Alpe d’Huez.

Verdenskendte Alpe d’Huez 

Den måske mest legendariske stigning af dem alle er det afsluttende bjerg Alpe d’Huez. En stigning, som har dannet ramme for utrolig mange fantastiske kampe mellem de største cykelryttere gennem tiden. Det er næsten altid den afsluttende stigning af en længere etape, hvor målet er på toppen. Det er en afgørende faktor for at Alpe d’Huez ses som en utrolig hård og svær stigning. Bjerget har yderligere tiltrukket stor opmærksomhed grundet antallet af tilskuere. Det anslås, at der kommer et sted mellem 750.000 og 1.000.000 mennesker, når Tour de France ligger vejen forbi. 

Famøse Col du Galibier 

Hovedårsagen til Col du Galibiers legendestatus findes i de ca. 2.650 meters højde, hvor du krydser toppen. En højde, som for mange, sænker ydeevnen, idet ilten reduceres med ca. 25-30 %. Det betyder, at luften er noget tyndere end nede ved havoverfladen. Uanset hvilket siden du kører op til toppen fra, vil du opleve en masse grønt og frodigt – lige indtil omkring 2.000 meters højde. Herfra ændrer udtrykket sig totalt. Store åbne stykker med enorme toppe og klippevægge omfavnes omkring dig. Den afsluttende stigning til Galibier er typisk efterfulgt af en nedkørsel til en given målby i området. 

Trættende transportbjerge 

Col du Glandon og Col de Telegraph er primært “transportbjerge” som er med til at trætte rytterne. Med deres meget centrale placering omkring Galibier og Alpe d’Huez er de ofte med på ruteprofilen, når  Galibier eller Alpe d’Huez indgår i Tour-ruten. 

La Marmotte løbet 

Løbet starter i bunden af Alpe d’huez i byen Bourg d’Oisans. Herfra køres der ca. 10 kilometer inden første stigning skal passeres, Col du Glandon, som officielt tæller 25,3 kilometer.

Efter en nedkørsel køres der ca. 20 kilometer i et dalstykke, hvorefter pas nummer 2 skal passeres, Col de Telegrahp, som officielt tæller 11,9 kilometer. Herefter får du en lille pause på 6 kilometer ned til byen Valloiere, inden pas nummer 3 passeres, Col du Galibier, som officielt tæller 18 kilometer. 

Fra toppen af Galibier og til bunden af Alpe d’huez er der ca. 45 kilometer, som primært er faldende, og kun afbrudt af kontrabakker. Sidste stigning på dagen er Alpe d’Huez, som stiger i 12 kilometer, inden du kører de sidste 1,3 kilometer gennem byen og kan krydse målstregen. 

HUSK masser energi og væske undervejs! Det er meget vigtigt, da kroppen virkelig kommer på overarbejde. 

Startgrupper og tider 

Der er forskellige startgrupper, og de starter alle mellem kl. 7-8 om morgenen – så du har masser af tid til at ankomme inden løbsstart. Det er ikke så væsentligt, hvilken gruppe, du starter i, da alle cyklisterne er veltrænede og rutinerede. 

Løbet bliver typisk vundet i en officiel tid på omkring 5 timer og 40 minutter og en effektiv køretid på omkring 6 timer og 10 minutter. Forskellen skyldes, at nedkørslen fra Glandon er neutraliseret tidsmæssigt, grundet sikkerhedsforanstaltninger. Det er en teknisk nedkørsel, som samtidig er rigtig hurtigt, og derfor har arrangøren neutraliseret denne, så folk ikke forcerer de ca. 20 kilometer, hvor det går nedad. Det er ikke noget problem at køre den, så længe den køres med omtanke og koncentration - det kan alle. 

Løbet er indrettet således, at du skal passere den første målstreg, som ligger i bunden af Alpe d’Huez senest kl. 18:15, og gør du det, så kan du køre op ad stigningen i det tempo, som passer dig og få en officiel tid. Såfremt du ankommer senere end kl. 18:15, udgår du af løbet, og du kan dermed kan ikke få en officiel tid. Du må dog gerne køre til toppen, hvis det lyster. 

Unik stemning og masser af fællesskab 

Stemningen i ugen op til løbet er helt unik. Den bærer præg af nervøsitet, spænding og en enorm glæde. Alle, som befinder sig på Alpe d’Huez, er der for at cykle, og fællesinteresser er der nok af. Det er svært ikke at blive fanget af stemningen og køre nogle dejlige ture i de omkringliggende bjerge – det er ikke et problem, så længe du husker, at der søndag venter 174 kilometer med 5.000 højdemeter.  

Byen buldrer af energi, og gaderne summer af liv. Restauranter, cafeer og hoteller er åbne. Stemningen, som du muligvis kender fra skiferien, mærkes hurtigt, dog med den forskel at der ofte er lunt. 

Personlig erfaring 

Emil fra Velofit har flere gange prøvet kræfter af med de udfordrende og legendariske bjergstigninger i Alperne. Læs hans personlige erfaring og oplevelse med det krævende cykelløb: 

"Jeg har kørt løbet flere gange. Jeg startede med at cykle, da jeg tilmeldte mig La Marmotte i februar 2017. Grundet en sen startgruppe var taktikken første år noget anderledes end de seneste. Det handlede om, at finde nogle at køre med på alle de flade og faldende stykker, så jeg kunne spare mest muligt på kræfterne. Tiden lød på ca. 7 timer, hvilket var meget positivt og overraskende, og jeg havde selvfølgelig mod på mere. Anden gang jeg skulle prøve kræfter med løbet, var det i startgruppe 1. Her var taktikken en anelse anderledes, da jeg allerede sad i en gruppe, jeg vil have problemer med at følge hele vejen. Det betød, at jeg kunne tillade mig at køre lidt over evne i starten for at komme med frontgruppen til dalstykket efter Glandon nedkørslen, for så at kunne spare på kræfterne. På vej op af Telegraph måtte jeg slippe frontgruppen for ikke at gå helt op i rødzone. Derefter handlede det om at spare lidt energi og finde en ny gruppe at køre med. Det gjorde jeg heldigvis, og vi fulgtes derfra til toppen af Alpe d’Huez. Tiden lød i sidste ende på ca. 6 timer og 20 minutter". 

Vil du gerne opleve La Marmotte 2020?

Vil du gerne udfordre dig selv på nogle af de mest legendariske stigninger i Alperne? Og kan du godt lide at hygge dig med andre, der deler de samme interesser, som dig selv? Så skal du med Active Alps til Alpe d’Huez og køre det årlige La Marmotte cykelløb. Vi har gjort os umage, og har i samarbejde med Velofit sammensat et ugeprogram, der forbereder dig bedst muligt til det berømte løb. Se priser og praktiske information herunder.

Praktisk information Tag med vennerne, klubben eller familien

Er du blevet fristet? Herunder får du alt praktisk information vedrørende La Marmotte 2020.

Hvor?

Alpe d'Huez i Frankrig

Hvornår?

Løbsdatoen er d.5 juli 2020.

Hvad er inkluderet i prisen?

 • Halvpension (grill søndag efter løbet)
 • Velofit program (1x foredrag, 2x cykelture)
 • Startnummer
 • Depotservice

Desuden får du:

 • Rabatter og træningspakker fra Velofit
 • Træningsweekender med rabat fra Velofit

Depotservice og ekstra informationer

Der indgår depotservice i den samlede pakke, og det betyder, at du får mulighed for at fylde 4 poser med energi og drikkedunke. Disse poser udleveres inden start på toppen af Glandon, på toppen af Galibier, og inden du kører op af Alpe d’Huez. Udover energi og drikkedunke er det en god ide at have en ekstra jakke med på toppen af Galibier, da der kan være koldt i 2.700 meters højde. Det samme gør sig faktisk gældende på toppen af Glandon, da denne top passeres forholdsvis tidligt på dagen.  

Tilmeld dig La Marmotte 2020

Vil du med til Alpe d'Huez og få dit livs oplevelse? For tilmelding bedes du fremsende:

 • Fulde navn på alle deltagere
 • Telefonnummer på alle deltagere
 • Mail på alle deltagere
 • Fødselsdato på alle deltagere
 • Adresse på den deltager, der booker rejsen 

Tilmeldingen sker online eller via:

Det er muligt at tilmelde personer, som ikke skal køre løbet. I den pakke vil der indgå det samme som ovenstående, dog uden startnummer og depotservice. Pakken vil samtidig være 1.000 kr. billigere.  

Udfyld dine oplysninger herunder og få et tilbud på La Marmotte i Alpe d'Huez.

Vi ser frem til at høre frem dig og ring endelig, hvis du har nogle spørgsmål.

Tag med til La Marmotte cykelløb

Vil du gerne på La Marmotte? Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig med et gratis, uforpligtende tilbud.