Alpe d´Huez

Aktiv sommer i Alpe d’Huez Alpernes mest solbeskinnede by

I 1.850 meters højde ligger Alpe d'Huez omkranset af de franske alper. Denne franske alpeperle, med et navn, mange mennesker måske forbinder med et cykelløb, byder i den grad op til sjov, action og leg for børn og voksne.

Man siger, at hvis solen ikke skinner i Alpe d’Huez, så er det fordi, at det er nat. Byen er nemlig den by i Alperne med flest årlige solskinstimer. Hele 300 dage om året skinner solen. Om sommeren er der mere end 230 kilometers vandrespor, verdens længste downhill MTB spor og 12 søer inden for gåafstand. Det er den oplagte sommerdestination til dig, der gerne vil være aktiv sammen med hele familien.

4 gode grunde til at tage til Alpe d’Huez

  • Charmerende og livlig by
  • 300 solskinsdage om året
  • Masser af børnevenlige aktiviteter
  • Kendt cykeldestination

Læs mere om Alpe d’Huez her.

OBS: I første omgang har vi ikke rejser til Frankrig i sommeren 2021. Dette kan ændre sig - så skriv endelig til os, hvis du KUN vil til Frankrig. Men ellers gå på opdagelse blandt alle vores skønne rejser i Østrig.

En fransk klassiker Et paradis for den aktive feriegæst

Om vinteren er Alpe d’Huez kendt som en af Europas bedste skiområder. Men når kulden forsvinder, og sneen smelter, så forvandler området sig til et vaskeægte sommerparadis.

Alpe d’Huez er et sandt overflødighedshorn af muligheder for både store og små outdoor-entusiaster. Det er en klassiker, der bare bliver bedre og bedre – men de kommer ikke sovende til det. Hvert år moderniserer de nemlig området for flere millioner, så du kommer til at opleve en legeplads i verdensklasse. Aktiviteter inkluderer hiking, klatring, MTB, landevejscykling og meget, meget mere.

Den andenstørste nationalpark i Frankrig

Alpe d’Huez ligger lige på kanten til Frankrigs andenstørste nationalpark ’Ecrins National Park’. Her kommer du til at opleve den mest fantastiske natur og omgivelser. Det er et rent mekka for dig, der elsker mountainbike, river rafting eller flotte vandreture.

En klassiker blandt cykelfans

Vejene omkring Alpe d’Huez er hjem for en af de mest kendte etaper i Tour de France. Byen har fået status som en af cykelsportens mest prestigefulde bjergetaper grundet de 21 hårnålesving. Hvert år tager mange cykelentusiaster udfordringen op med bjerget, og det kan give sved på panden for selv den mest habile cykelrytter. 

Udover de kendte hårnålesving er der masser af andre spændende cykelruter i området - hvad end du er til landevejscykling eller mountainbike. Alpe d’Huez er hjem til verdens længste downhill MTB-track. Den starter oppe ved Pic Blanc gletsjeren og fortsætter 30 kilometer, indtil du ender nede i dalen – en helt fantastisk oplevelse!

Det er også nemt at have børnene med på mountianbike. Der er nem adgang til lifterne, hvor du kan have din cykel med, og de fører dig hurtigt op til et stort udvalg af trails i forskellige sværhedsgrader.

Byliv med alt, hvad hjertet begærer

Når du booker en sommerferie til Alpe d’Huez, kan du glæde dig til et møde med en autentisk og charmerende by. Byen består af to dele – den gamle bydel og den nye bydel. Den ældre bydel består af restauranter og barer, og den emmer af charme. Den nyere bydel byder på fantastiske indkøbsmuligheder med et indkøbscenter, der gør ferieshopping til en leg.

Den store legeplads

I løbet af sommeren kan du prøve kræfter af med et stort udvalg af aktiviteter, der er spændende for alle aldre i familien.

Strandfodbold og strandvolley i hjertet af de franske Alper lyder måske underligt, men det kan du i Alpe d’Huez! Banerne er åbne hele sommeren, og de er til fri benyttelse. Midt i byen ligger det store og veludstyrede sportscenter, Palais des Sports, med alverdens indendørsaktiviteter som fodbold, badminton, squash, spinning, klatrevæg, swimmingpools. Som noget ret fedt, har centret en stor opvarmet udendørspool og en skøjtebane. Der er altså nok at give sig til!

Sommervejret i Alperne 

Hvis du ikke har været i Alperne om sommeren før, så skal du være opmærksom på, at det hurtigt kan skifte. Ja faktisk, så kan der det ene minut være høj solskin, og minuttet efter kan der komme skyer og en kølig brise. Husk derfor at medbringe en rygsæk med ekstra tøj, solbriller og masser af solcreme. Solcreme er vigtigt, da solen er ekstrem stærk, når du befinder dig oppe på alpetoppene.  

Vil du med til Alpe d’Huez? 

I første omgang har vi ikke rejser til Frankrig i sommeren 2021. Dette kan ændre sig - så skriv endelig til os, hvis du KUN vil til Frankrig. Men ellers gå på opdagelse blandt alle vores skønne rejser i Østrig.