Vandreferie i Alperne

Aktiv vandreferie i Østrig Bjerge, sport og natur

Er du til storslåede naturoplevelser, hyggeligt selskab og aktive vandreture, så er du kommet til det rette sted.

Der, hvor luften og vandet er på det reneste, finder du ikke kun vandrere, klatrere, mountainbikere, får og alpehytter, men også familier på aktiv ferie, der sætter pris på den næsten ubegrænsede frihed og fred i de ”luftige” højder. Vandring i bjergene styrker både krop og sjæl, og det byder på helt fascinerende udsigter.

3 gode grunde til at tage med på Active Hike

 • Udfordringer og vandreruter for forskellige niveauer. 
 • Enestående og storslået natur. 
 • Guidede vandreture i fællesskab med andre vandre-entusiaster.

Læs mere om Active Hike her

OBS: Hvis du gerne vil vandre i uerne 27 - 32, så kan det også sagtens lade sig gøre! Vi fratrækker 1.000,- pr. person på prisen i disse uger for ugeprogram, og er behjælpelige med at vise jer de bedste vandreruter i Østrig.

Hæsblæsende hike med spektakulære udsigter 6-dages vandreferie

En af de bedste måder at opleve et land på er at vandre sig igennem det. På med vandrestøvlerne og ud i Østrigs smukke landskaber – her er et stort udvalg af korte og lange vandreture.

I uge 33-35 afholder vi vores Active Hike i Saalbach-Hinterglemm, Alpendorf og Wagrain i Østrig. Her tager vores guider jer med rundt i terrænet på fem vandreture i løbet af ugen. Du behøver ikke at være maratonløber for at kunne deltage, men en god grundlæggende kondition er et krav, da terrænet er kuperet samtidig med, at vi er oppe i højderne. Læs mere om vandreferie i Østrig her.

Solcreme, masser af vand og snacks – så kan vi starte!

Det er vigtigt at være godt forberedt hjemme fra, når du skal på vandreferie. Solen er skarp i de høje luftlag, så noget af det vigtigste, du skal huske er solcremen. Det er også hårdt at jagte højdemeterne, så du skal huske rigeligt med væske og snacks, så du undgår at blive dehydreret og gå sukkerkold.

Hvad skal du pakke i din rygsæk?

 • Vandrestøvler, gode sokker (evt. uldsokker)
 • Regntøj
 • Solbeskyttelse: Briller, creme og hat
 • Førstehjælpskasse og nødnumre
 • Power bank til mobilen
 • Kort med ruteoversigt
 • Kikkert
 • Penge og ID
 • Vandrestave

6 vandretips til dig, der skal af sted på vandreferie

Tip #1: Studér ruten på kortet, før du begiver dig ud på vandreruten. Det er altid en god idé at informere personale om tidspunktet for tilbagevenden.

Tip #2: Få tips fra de lokale. De kender området som deres egen bukselomme.

Tip #3: Følg vejret og vær’ opmærksom på aktuelle vejropdateringer. Hvis der er annonceret dårligt vejr eller der opstår tåge, er det en god idé at vælge en rute, hvor du enten er tidligt tilbage i dalen, kan vende om eller har mulighed for at søge læ i en af de mange alpehytter. I bjergene kan vejret skifte meget hurtigt.

Tip #4: Vend om hvis vandreruten bliver for vanskelig.

Tip #5: Forlad aldrig de afmærkede stier og ruter og undgå desuden genveje.

Tip #6: Gå ikke over områder med sne. Der er risiko for at glide, og det er oftest i det tidlige forår, at der kan forekomme områder med sne.

Vil du gerne opleve Active Hike?

Vil du gerne opleve storslået natur i fællesskab med andre? Så skal du med Active Alps på vandreferie, når vi afholder Active Hiking Weeks i uge 33-35. Vi har gjort os umage, og har sammensat et ugeprogram, der byder på masser af højdemeter, vilde panoramaudsigter, sved på panden, hygge og fællesskab i Frankrigs og Østrigs smukke alpelandskab. 

Vandreturene i ugeprogrammet er på mellem 8-12 kilometer per tur, og vi regner med at være af sted i 4-6 timer inklusiv frokost stop.  Når vi ikke er ude og vandre, har du rig mulighed for trække dig tilbage og slappe af på hotellet. All-Action-Included™ sørger for, at du let kan tanke op på energidepoterne, nyde en kold øl eller et glas vin efter en lang og aktiv dag. Se eksempel på ugeprogram her. 

Sommerferie i Saalbach, Alpendorf eller Wagrain Vandreferie i Østrig

Vandring i Østrig betyder først og fremmest robuste klipper, skønne græsarealer, smaragdgrønne bjergsøer og store græsenge. Østrig er et slaraffenland for vandrere, både nybegynderne og de erfarne.

60 procent af landet ligger i bjergene - der er altså ikke noget, der ikke findes her. Landet er lille, men her er utrolig alsidigt, og det særlige ved Østrig er sammenhængen af stier, sværhedsgraderne i ruterne og panoramaudsigterne. Uanset hvor du er – er der aldrig langt til den storslåede natur.

Tag med til et af Europas bedste vandrelande

Du elsker sport, natur og drømmer om enestående landskaber? Fra stejle klipper og flade græsskråninger til bjergtoppe og vilde gletsjere – i Østrig vil du opleve mange forskellige landskaber. Og på en enkelt vandretur vil du både kunne møde vandfald, utallige floder og søer, gletsjere og isgrotter. Det er ikke uden grund, at Østrig er blandt favoritterne, når danskerne valfarter på ferie.

Vandreferie for begyndere

Går du og tænker på en vandreferie i Østrig, men har du aldrig prøvet det før? Bare rolig – markeringen af vandreruterne i de østrigske alper er meget tydelig, og der er ruter til alle nivauer, uanset om du jagter højdemetre eller bare vil gå en hyggelig tur. Den gør det nemt for alle vandrere at navigere i sværhedsgraden. Som regel finder du en rød-hvid-rød markering malet på træer eller sten samt vejledninger ved diverse kryds. De viser, hvad vej din rute går, varigheden af ruten og ofte viser de også sværhedsgraden af ruten. Alle vores ture med Active Hike er med i selskab med en guide, der kender området som sin egen bukeslomme. Men vejledningerne betyder, at begyndere sagtens tage ud på tur uden en guide på markerede ruter.

Hyggelige hytter og traditionel mad

Når du vandrer i Østrig på de markerede ruter, så vil helt sikkert finde en af de mange hyggelige og charmerende bjælkehytter. Her bliver du mødt af autentisk alpestemning, lokale specialiteter og hjemmelavede østrigske lækkerier. Måske kender du allerede nogle af traditionelle østrigske retter, såsom wienerschnitzel, käsespätzle eller kaiserschmarren? Du kan også vælge at smørre din egen madpakke og nyde i den fri natur. Al mad og drikke er nemlig inkluderet i turen – og nogle gange er det bare fedt ikke at skulle holde pause.

Kør selv på vandreferie i Østrig

En af fordelene ved tage på vandreferie i Østrig er den korte afstand i bil fra Danmark. Det tager ikke mere end 12 timer at komme til vores tre destinationer i Østrig i bil. Det er derfor også den perfekte mulighed at kombinere en uge i Alperne med en uge et andet sted i Europa, hvis I er på kør-selv ferie. Og så gør det jo ikke noget, at I kører gennem nogle af de mest spektakulære landskaber i Østrig.

På vandreferie med børn?

Vandreferie og børn lyder måske ikke som det bedste feriematch, tænker du? Men du kan godt tro om igen! Næsten alle børn synes, det er sjovt at komme ud i naturen og lege. I Østrig er der masser af vandreruter, der henvender sig helt specielt til børnefamilien. De såkaldte ’Naturlehrpfade’ eller ’Erlebniswanderwege’ er særlige familievenlige vandreruter, hvor du undervejs finder aktivitetsstationer, der er fyldt med sjove aktiviteter og spændende opgaver for hele familien. Hvis du planlægger en vandreferie med børnene – så husk på, at det er børnenes behov, der skal være i fokus. Sørg for at sætte rigeligt tid af, planlæg ikke alt for lange vandreture og hold gerne regelmæssige pauser.

Eksempel på ugeprogram De skønneste ruter

Her kan du se et eksempel på, hvad vi laver i løbet af en uge med Active Hike. Der kan være små ændringer fra uge til uge og fra destination til destination, men turene kommer til at forløbe nogenlunde efter denne plan.

Nogle af vandreturene starter en lille køretur fra hotellet, hvorfor det er vigtigt at have egen bil med, da der ikke indgår transfer i rejsen.  

Lørdag - Ankomstdag

Ankomst og indtjekning på hotellet fra kl. 16.

Søndag - Active Hike dag 1

Sammen med en guide drager vi ud på 8 kilometers vandretur. Vi spiser vores madpakker sammen til frokost. Om aftenen kan du slappe af, hygge dig med de andre deltagere og nyde omgivelserne på hotellet.

Mandag - Active Hike dag 2

Mandag morgen skal vi ud på en 12 kilometers lang vandretur – ugens længste. Vi holder frokostpause sammen, hvor vi spiser vores madpakker. Om aftenen kan du slappe af, hygge dig med de andre deltagere og nyde omgivelserne på hotellet.

 

Tirsdag - Active Hike dag 3

Tirsdag venter en vandrerute på 10 kilometer. Vi spiser igen frokost sammen undervejs på turen. Om aftenen kan du slappe af, hygge dig med de andre deltagere og nyde omgivelserne på hotellet.

Onsdag - Active Hike dag 4

Fridag i ugeprogrammet og oplevelser på egen hånd. Mulighederne er mange, og du har selvfølgelig mulighed for at få tips og råd fra de danske guider.

Torsdag - Active Hike dag 5

Om torsdagen skal vi igen ud på en lang og smuk vandretur. Forud venter der 11 kilometer i de smukke alpelandskaber. Vi spiser frokost sammen, så vi har fornyet energi.

Fredag - Active Hike dag 6 

Fredag morgen starter med en 9 kilometers vandretur. Vi holder frokostpause, hvor vi spiser vores madpakke sammen. Vi siger tak for en god ferie med en omgang hygge, mad og vin på hotellet.

Lørdag - Afrejsedag

Lørdag er sidste dag på vandreferien. Check-out på hotellet skal senest ske kl. 10.

 

Tilbud på Active Hike uge 33

Tilbud på Active Hike uge 34

Tilbud på Active Hike uge 35

Værd at vide om Active Hike Praktisk information

Lyder det som noget for dig? Herunder finder du alt det praktiske, som du har brug for at vide omkring vandreferien.

Hvor?

Hvornår?

Active Hike finder sted fra uge 33 til uge 35 i sommeren 2021.

Hvad er inkluderet i prisen?

 • Måltider: Morgenmad, madpakke og aftensmad samt fri drikkevarer (øl, husets vin, vand og kaffe mellem 14.00 og 22.00).
 • Transport: Kør selv. 
 • Overnatning: Vores egne hoteller i Alperne med skandinavisk personale.
 • Aktiviteter inkluderet: 5 vandreture med guide i løbet af ugen.

Priser 

Se priseksemplet for hotel, ALL™ og aktiviteter herunder.

Active Hike og All-Action-Included™ / 7 dage: 

 • Fra 2.649,- pr. person*
 • Børn u. 15 år 500 kr. i rabat

*Prisen afhænger af ugen for afrejse, destination og værelsestype. 

Tilmeld dig til Active Hike 2021

Med Active Hike får du en komplet løsning uden bekymringer eller ekstra omkostninger. 

Booking kan ske online eller via: 

Udfyld dine oplysninger herunder og modtag et tilbud på en vandreferie. 

Vi ser frem til at høre fra dig og ring endelig, hvis I har nogle spørgsmål. 

Få et tilbud på en aktiv vandreferie i Alperne

Ta' på fantastisk sommerrejse til Alperne med din familie eller vennerne. Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig med et gratis, uforpligtende tilbud.