Vandreferie i Alperne

Bjerge, sport og natur Active Hike

Er du til storslåede naturoplevelser, hyggeligt selskab og aktive vandreture, så er du kommet til det rette sted.

Der, hvor luften og vandet er på det reneste, finder du ikke kun vandrere, klatrere, mountainbikere, får og alpehytter, men også familier på aktiv ferie, der sætter pris på den næsten ubegrænsede frihed og fred i de ”luftige” højder. Vandring i bjergene styrker både krop og sjæl, og det byder på helt fascinerende udsigter.

3 gode grunde til at tage med på Active Hike

 • Udfordringer og vandreruter for forskellige niveauer. 
 • Enestående og storslået natur. 
 • Guidede vandreture i fællesskab med andre vandre-entusiaster.

Læs mere om Active Hike her

Hæsblæsende hike med spektakulære udsigter 6-dages vandreeventyr

En af de bedste måder at opleve et land på er at vandre sig igennem det. På med vandrestøvlerne og ud i Frankrigs og Østrigs smukke landskaber – her er et stort udvalg af korte og lange vandreture.

I uge 33-35 afholder vi vores Active Hiking Weeks i AlpendorfSaalbach-HinterglemmWagrain i Østrig, og Tignes samt Alpe d’Huez i Frankrig. På alle destinationerne tager vores guider jer med rundt i terrænet på fem vandreture i løbet af ugen. Du behøver ikke at være maratonløber for at kunne deltage, men en god grundlæggende kondition er et krav, da terrænet er kuperet samtidig med, at vi er oppe i højderne.

Vandreferie i Østrig

Vandring i Østrig betyder først og fremmest robuste klipper, skønne græsarealer, smaragdgrønne bjergsøer og store græsenge. Østrig er et slaraffenland for vandrere. 60 procent af landet ligger i bjergene - der er altså ikke noget, der ikke findes her. Landet er lille, men her er utrolig alsidigt, og det særlige ved Østrig er sammenhængen af stier, sværhedsgraderne i ruterne og panoramaudsigterne. Uanset hvor du er – er der aldrig langt til den storslåede natur.

Vandreferie i Frankrig

Mange mennesker beskriver deres første vandretur i Alperne som noget uforligneligt og uforglemmeligt. At stå på toppen af bjerget og nyde nogle af Alpernes mest spektakulære omgivelser er en oplevelse for livet. Naturen i Frankrig er rå og barsk. Langt de fleste af stederne ligger over trægrænsen i de tyndere luftlag – her finder selv den mest rutinerede vandrer udfordringer og oplevelser udover det sædvanlige. Og som en ekstra bonus, så er du sikker på, at du altid finder lækker mad og vin, når du er i Frankrig.

Hvad skal du pakke i din rygsæk?

 • Vandrestøvler, gode sokker (evt. uldsokker)
 • Regntøj
 • Solbeskyttelse: Briller, creme og hat
 • Førstehjælpskasse og nødnumre
 • Power bank til mobilen
 • Kort med ruteoversigt
 • Kikkert
 • Penge og ID
 • Vandrestave

Solcreme, masser af vand og snacks – så kan vi starte!

Det er vigtigt at være godt forberedt hjemme fra, når du skal på vandreferie. Solen er skarp i de høje luftlag, så noget af det vigtigste, du skal huske er solcremen. Det er også hårdt at jagte højdemeterne, så du skal huske rigeligt med væske og snacks, så du undgår at blive dehydreret og gå sukkerkold.

6 vandretips til dig, der skal af sted på vandreferie

Tip #1: Studér ruten på kortet, før du begiver dig ud på vandreruten. Det er altid en god idé at informere personale om tidspunktet for tilbagevenden.

Tip #2: Få tips fra de lokale. De kender området som deres egen bukselomme.

Tip #3: Følg vejret og vær’ opmærksom på aktuelle vejropdateringer. Hvis der er annonceret dårligt vejr eller der opstår tåge, er det en god idé at vælge en rute, hvor du enten er tidligt tilbage i dalen, kan vende om eller har mulighed for at søge læ i en af de mange alpehytter. I bjergene kan vejret skifte meget hurtigt.

Tip #4: Vend om hvis vandreruten bliver for vanskelig.

Tip #5: Forlad aldrig de afmærkede stier og ruter og undgå desuden genveje.

Tip #6: Gå ikke over områder med sne. Der er risiko for at glide, og det er oftest i det tidlige forår, at der kan forekomme områder med sne.

Vil du gerne opleve Active Hike?

Vil du gerne opleve storslået natur i fællesskab med andre? Så skal du med Active Alps på vandreferie, når vi afholder Active Hiking Weeks i uge 33-35. Vi har gjort os umage, og har sammensat et ugeprogram, der byder på masser af højdemeter, vilde panoramaudsigter, sved på panden, hygge og fællesskab i Frankrigs og Østrigs smukke alpelandskab. 

Vandreturene i ugeprogrammet er på mellem 8-12 kilometer per tur, og vi regner med at være af sted i 4-6 timer inklusiv frokost stop.  Når vi ikke er ude og vandre, har du rig mulighed for trække dig tilbage og slappe af på hotellet. All-Action-Included™ sørger for, at du let kan tanke op på energidepoterne, nyde en kold øl eller et glas vin efter en lang og aktiv dag. Se eksempel på ugeprogram her. 

 

Eksempel på ugeprogram De skønneste ruter

Her kan du se et eksempel på, hvad vi laver i løbet af en Active Hike Week. Der kan være mere eller mindre ændringer fra uge til uge og fra destination til destination, men turen kommer til at forløbe nogenlunde efter denne plan.

Nogle af vandreturene starter en lille køretur fra hotellet, hvorfor det er vigtigt at have egen bil med, da der ikke indgår transfer i rejsen.  

Lørdag - Ankomstdag

Ankomst og indtjekning på hotellet i Alpendorf, Saalbach-Hinterglemm, Wagrain, Alpe d’Huez eller Tignes fra kl. 16.

Søndag - Active Hike dag 1

Sammen med en guide drager vi ud på 8 kilometers vandretur. Vi spiser vores madpakker sammen til frokost. Om aftenen kan du slappe af, hygge dig med de andre deltagere og nyde omgivelserne på hotellet.

Mandag - Active Hike dag 2

Mandag morgen skal vi ud på en 12 kilometers lang vandretur – ugens længste. Vi holder frokostpause sammen, hvor vi spiser vores madpakker. Om aftenen kan du slappe af, hygge dig med de andre deltagere og nyde omgivelserne på hotellet.

 

Tirsdag - Active Hike dag 3

Tirsdag venter en vandrerute på 10 kilometer. Vi spiser igen frokost sammen undervejs på turen. Om aftenen kan du slappe af, hygge dig med de andre deltagere og nyde omgivelserne på hotellet.

Onsdag - Active Hike dag 4

Fridag i ugeprogrammet og oplevelser på egen hånd. Mulighederne er mange, og du har selvfølgelig mulighed for at få tips og råd fra de danske guider.

Torsdag - Active Hike dag 5

Om torsdagen skal vi igen ud på en lang og smuk vandretur. Forud venter der 11 kilometer i de smukke alpelandskaber. Vi spiser frokost sammen, så vi har fornyet energi.

Fredag - Active Hike dag 6 

Fredag morgen starter med en 9 kilometers vandretur. Vi holder frokostpause, hvor vi spiser vores madpakke sammen. Vi siger tak for en god ferie med en omgang hygge, mad og vin på hotellet.

Lørdag - Afrejsedag

Lørdag er sidste dag på vandreferien. Check-out på hotellet skal senest ske kl. 10.

 

Tilbud på Active Hike uge 33

Tilbud på Active Hike uge 34

Tilbud på Active Hike uge 35

Værd at vide om Active Hike Praktisk information

Lyder det som noget for dig? Herunder finder du alt det praktiske, som du har brug for at vide omkring vandreferien.

Hvor?

På vores forskellige hoteller i Alperne: 

Hvornår?

Active Hiking Weeks finder sted fra uge 33 til uge 35 i sommeren 2020.

Hvad er inkluderet i prisen?

 • Måltider: Morgenmad, madpakke og aftensmad samt fri drikkevarer (øl, husets vin, vand og kaffe mellem 14.00 og 22.00).
 • Transport: Kør selv. 
 • Overnatning: Vores egne hoteller i Alperne med skandinavisk personale.
 • Aktiviteter inkluderet: 5 vandreture med guide i løbet af ugen.

Priser 

Se priseksemplet for hotel, ALL™ og aktiviteter herunder.

Active Hike og All-Action-Included™ / 7 dage: 

 • Fra 2.049,- pr. person*
 • Børn u. 15 år 500 kr. i rabat

*Prisen afhænger af ugen for afrejse, destination og værelsestype. 

Tilmeld dig til Active Hike 2020

Med Active Hike får du en komplet løsning uden bekymringer eller ekstra omkostninger. 

Booking kan ske online eller via: 

Udfyld dine oplysninger herunder og modtag et tilbud på en vandreferie. 

Vi ser frem til at høre fra dig og ring endelig, hvis I har nogle spørgsmål. 

Få et tilbud på en aktiv vandreferie i Alperne

Ta' på fantastisk sommerrejse til Alperne med din familie eller vennerne. Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig med et gratis, uforpligtende tilbud.